Denna webbplats använder cookies för att underlätta din användning av webbplatsen. Mer information

Högsta energieffektiviteten

Ingen annan ”ensam” värmeproducent erhåller så hög energirating som värmepump.
Detta innebär att användaren inte bara sparar energi i miljöhänseende utan även sparar pengar. Detta visas genom energimärkningen som redan finns på andra energirelaterade produkter.

Hög grad av oberoende

Användaren av värmepump är oberoende av fossila bränslen, likväl som energikällor och volatila priser som ändras. Värmepumpar kan enkelt kombineras med andra energikällor till exempel solenergi så att egenproducerad el kan användas till att driva värmepumpen.

Värmepumpar erbjuder lösningar vid nybyggnation och modernisering av fastigheter

Värmepumpen överskrider den mer stränga reglerna i EnEV 2016. De som således använder,bygger eller renoverar  energieffektivt med värmepump, ökar värdet på fastigheten och investerar förståndigt och uthålligt för framtiden

Tradition och innovation

Kunskaper från många års erfarenhet som värmepump tillverkare ingår i vårt dagliga arbete och därmed främjar bolagets ledning som ett innovativt varumärke. Stora investeringar som uppförandet av vårt forskning och utvecklingscenter framtidssäkrar våra produkter och varumärken. Som ett varumärke i ait-deutschland GmbH, som nu är en del av Europas största grupp av  värmepumpstillverkare, använder alpha innotec de synergier som finns tillgängliga i gruppen för att producera ”energieffektiva lösningar” för värme, kyla och ventilation, och särskilt vid utveckling av målgruppsorienterade lösningar ( Kyla, stora värmepumpar)

Stort produktsortiment

Ett stort produktsortiment säkerställer att kunden kan erbjudas en värmepump för varje applikation, alla fastighetsstorlekar och behov. Genom att kombinera värmepumpen med andra förnybara energiproducenter (PV ready, Smart Grid ready) möjligheterna är stora. Användarvänligheten vid styrning av värmepumpen genom den lättanvända automatiken till alpha innotec´s värmepumpar klarar alla applikationer, inklusive styrning av kyla, solvärme, pool, solenergi, smart grid och fjärrstyrning.

Distribution

De två steg direkt distribution av alpha innotec´s produkter gör det möjligt för målgrupper (specialiserade yrken och opinionsbildare såsom konsult ingenjörer och arkitekter) att ha direktkontakt med tillverkaren. Ett rikstäckande distributionsnät säkerställer att partners får kontakt med erfarna lokala kontakter. Internationellt säljer alpha innotec sina produkter i mer än 20 länder i Europa.

Försäljning/marknadssupport

alfa innotec erbjuder installatörer regelbunden produktutbildning och utbildningsprogram i kundlojalitet och säljstöd i form av försäljningsargument samt informations- och reklammaterial. Vidare får partnern installations stöd från vår tekniska support center och back-up center. Omfattande teknisk dokumentation och grundläggande diagram hjälper montören att arbeta upp tekniska och ekonomiska lösningar och att utarbeta hydrauliken (t.ex. för särskilda krav). En kundportal förser dessutom installatören med all viktig information. En riksomfattande service och vår egen fabriks kundtjänst stöder partner när de utför servicearbete. alpha innotec expanderar kontinuerligt sitt servicenätverk och kundtjänst för att tillgodose kundernas ökande krav.

Produkter – Made in Germany

alpha innotec´s värmepumpar är utvecklade och producerade i Tyskland, med andra ord en kvalitetsprodukt ” Made in Germany”

Aktivt bidra till klimatskyddet

Värmepumpen använder minst 75% gratis energi tillgänglig från jord, luft och vatten. Endast 25% måste tillsättas i form av el för att driva värmepumpen. Detta kan åstadkommas enkelt med "grön el" från förnybara energikällor. Dessutom värmepumpar fungerar tyst och utan skadliga utsläpp.

Ytterligare komfort och bekvämlighet

Värmepumpar kan användas inte bara för att värme utan även för att kyla och värma varmvatten. Klimatet i hela huset kan styras enkelt och bekvämt via styrenhet eller via ett webbgränssnitt och en app för smartphones. Innovativ controller direkt på enheterna och i program gör driften av enhet till en barnlek.